Sociale (on)zekerheid
Eigenlijk is het not done voor een jurist, maar voor deze ene keer een stukje van wikipedia: Sociale zekerheid is een publiek stelsel dat bedoeld is om inkomen en/of verzorging te garanderen voor natuurlijke personen of gezinnen (of andere samenlevingsvormen) die, tijdelijk of blijvend, niet (langer) in staat worden geacht om zelf in (voldoende) inkomen en/of verzorging te voorzien. Dat geldt bijvoorbeeld bij pensioen, ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden van naasten of werkloosheid.
De wens is de vader van de gedachte
Uit de definitie van wikipedia blijkt al dat je sociale zekerheid pas nodig hebt bij onverwachte gebeurtenissen. En onverwachte gebeurtenissen impliceren onzekerheid. De bedoeling van het sociale zekerheidsstelsel is om die onzekerheid weg te nemen. Maar in de praktijk blijkt dat nog wel eens tegen te vallen. Heb ik wel recht op een uitkering of niet? En hoe zal het verder gaan? Kom ik nog eens aan het werk of nooit meer?
Een breed terrein
Uit de definitie blijkt verder dat iedereen er mee te maken kan krijgen. Of je nu jong of oud bent, altijd gezond geweest of niet, werknemer of werkzoekend, die onverwachte gebeurtenissen kunnen bij ons allemaal opduiken. Ook bij u. Het is in de eerste plaats aan u zelf om oplossingen te zoeken, maar ‘t Recht kijkt zonodig en desgewenst graag met u mee. In de eerste plaats naar de juridische aspecten, maar als het even kan ook verder. Dat is mijn werkwijze en persoonlijke aanpak.